ضربه دائمی کرونا به بازار کار آمریکا

به گزارش اقتصادآنلاین به نقل از دنیای اقتصاد،  اما در همین راستا تحلیلگران بانک آمریکایی گلدمن‌ساکس هشدار داده‌اند که این امکان وجود دارد که بخش قابل توجهی از این شغل‌ها برای همیشه از بین رفته باشند. تحلیلگران این بانک پیش‌بینی کرده‌اند که این احتمال وجود دارد که یک‌چهارم شغل‌های از دست رفته در دوره کرونا دائمی باشد.

در گزارش این بانک آمریکایی آمده است با وجود اینکه بازگشت بیکاران موقتی می‌تواند بهبود آمارهای بازار کار ایالات‌متحده را منجر شود، اما پیش‌بینی تحلیلگران این بانک این است که این احتمال وجود دارد که ۲ میلیون نفر از این افراد تا پایان سال ۲۰۲۱، در پیدا کردن شغل مناسب ناکام بمانند. همچنین این گزارش هشدار می‌دهد در صورتی که کمک‌های مالی دولت ادامه پیدا نکند وضعیت بازار آمریکا می‌تواند دوباره رو به وخامت بگذارد.

بهبود نسبی وضعیت بازار کار

در اوج دوره همه‌گیری کرونا و در حالی که اقتصاد جهان با شوکی بزرگی روبه‌رو شده بود، ۲۲ میلیون نفر در آمریکا شغل‌های خود را از دست دادند. با این وجود هنوز دلگرمی برای اقتصاد وجود داشت با این استدلال که بخش اعظمی از این بیکاری به‌صورت موقتی خواهد بود و پس از بهبود وضعیت پاندمی کرونا، دوباره این موقعیت‌ها در بازار کار احیا خواهد شد. این استدلال در اوایل بازگشایی اقتصاد آمریکا شواهدی نیز در راستای تایید خود دریافت کرده بود. در ماه‌های ابتدایی بازگشایی اقتصادی یعنی ماه‌های مه، ژوئن و جولای بازگشت بخشی از بیکاران کرونایی سبب بهبود وضعیت بازار کار آمریکا و کاهش نرخ بیکاری شد. با این وجود هنوز میلیون نفر به‌عنوان بیکاران موقتی در اقتصاد آمریکا وجود دارند. همچنین پیش‌بینی می‌شود که در ادامه سال‌جاری بازار کار آمریکا آماده احیای مجدد شغل‌های از دست رفته در ابعاد بزرگ باشد.

در هر صورت تعداد سرسام‌آور بیکاران موقتی به دلیل بحران کرونا، مانعی بزرگ بر سر راه ریکاوری بزرگ‌ترین اقتصاد دنیا باشد. بسیاری از افرادی که گمان می‌کنند به‌صورت موقت شغل‌هایشان را از دست داده‌اند انتظار دارند چشم‌انداز شغلی مناسبی پیش روی آنها باشد و این افراد به بیکاران دائمی بدل نشوند. در همین راستا گلدمن ساکس پیش‌بینی کرده است که بازار کار آمریکا در ادامه سال‌جاری در حدود ۶/ ۵ میلیون شغل خالص را مجددا به چرخه اقتصاد این کشور بازگرداند.

دیدگاه خود را ارسال کنید

دیدگاه