حفاری‌های پکن در دریای چین جنوبی

به گزارش اقتصادآنلاین به نقل از دنیای اقتصاد؛ این در حالی است که ایالات متحده حضور دریایی خود را در منطقه افزایش داده است. به گزارش روز پنج‌شنبه خبرگزاری رسمی شینهوا، دانشمندان چینی در یک کشتی تحقیقاتی دریایی از سیستم حفاری بومی «Sea Bull II» برای به دست آوردن منابع زیر آب به طول ۲۳۱ متر (۷۵۷ فوت) در عمق ۲۰۶۰ متری (۶۷۶۰ فوتی) استفاده کرده‌اند. شینهوا افزود: این سیستم می‌تواند به کشف ذخایر گاز طبیعی در بستر دریا کمک کند که اشاره دارد به کریستال‌های یخ‌مانند جامد تشکیل شده از مخلوط متان و آب که به‌عنوان منبع امیدوار‌کننده‌ای از انرژی مطرح می‌شوند.

الجزیره در گزارش ۹ آوریل در این باره نوشت: دقیقا مشخص نبود که حفاری در دریای چین جنوبی در کجا انجام شده است؛ چین تقریبا مدعی ۹۰ درصد این دریا به‌عنوان آب‌های سرزمینی خود است. دادگاه بین‌المللی داوری در لاهه این ادعا را ادعایی بدون دلیل قانونی دانسته و آن را رد می‌کند. مالزی، فیلیپین، تایوان، ویتنام و برونئی نیز مدعی مناطقی از دریا هستند که دارای پتانسیل گسترده نفت و گاز است.تنش‌ها در منطقه در هفته‌های اخیر به دنبال حضور ۲۰۰ کشتی «شبه‌نظامیان دریایی» چینی در «ریف ویتسون»، حدود ۳۲۰ کیلومتری غرب جزیره پالاوان و در منطقه اقتصادی انحصاری فیلیپین (EEZ)، افزایش یافته است. از آن زمان، ایالات متحده یک گروه ویژه دریایی را به رهبری ناو آمریکایی تئودور روزولت در منطقه مستقر کرده که روز یکشنبه وارد دریای چین جنوبی شد. براساس گزارش روزنامه South China Morning Post در روز جمعه، ایالات متحده همچنین ناوچه هجومی دوزیست USS Makin Island را برای ورود به این خط دریایی شلوغ از طریق تنگه مالاکا به کار گرفته است.

ایالات متحده از فعالیت‌های دریایی خود دفاع کرده و آن را ترانزیت «روتین» و مطابق با اصل «آزادی ناوبری» خوانده است. همچنین روز جمعه گزارش شد که شناورهای نظامی چینی روز پنج‌شنبه یک کشتی فیلیپینی که در آن غیرنظامیان حضور داشتند را تعقیب کرده است. فیلیپین، به‌عنوان متحد آمریکا که از زمان دولت «رودریگو دوترته» با پکن روابط نزدیک‌تری برقرار کرده است، در روزهای اخیر از حضور شناورهای چینی در منطقه EEZ خود ابراز نگرانی کرده است.

دیدگاه خود را ارسال کنید

دیدگاه