ترامپ چطور می‌تواند برنده انتخابات ‌شود؟

به گزارش اقتصادآنلاین به نقل از همشهری، این برتری نه در سطح ملی که در ایالت‌های چرخشی هم حاکم است. دمکرات‌ها به واسطه کمک‌های مالی تاریخی، برتری مالی چشمگیری نسبت به جمهوریخواهان دارند. تحلیلگران انتخاباتی شانس بایدن را در انتخابات پیش‌رو از رقیب جمهوریخواه خود بسیار بیشتر می‌دانند و برخی سایت‌های تحلیلی از الان گفته‌اند که بایدن حدود 87درصد شانس پیروزی دارد. اما همه اینها به‌صورت دردناکی برای دمکرات‌ها آشناست. درست در همین مرحله از انتخابات در دوره پیش، کلینتون در وضعیت مشابه بایدن قرار داشت، اما در انتها، این ترامپ بود که برنده شد. آیا تاریخ دوباره تکرار خواهد شد؟ 4سال پیش برخی عوامل مشخصی روی داد که تکرار آنها می‌تواند دوباره ترامپ را برنده کند.

غافلگیری دوباره در اکتبر 

4سال پیش، 11روز مانده به انتخابات، مسئله استفاده هیلاری کلینتون از ایمیل شخصی‌اش برای مکاتبات مربوط به وزارت خارجه مطرح شد. این خبر مانند بمب منفجر شد و جان تازه‌ای به ستاد ترامپ داد. ابتلای ترامپ به کرونا و بستری شدن او از سوی بسیاری غافلگیری اکتبر امسال دانسته می‌شود، اما نیویورک‌پست در گزارشی به ایمیل‌هایی پرداخته که به گفته این نشریه، ثابت می‌کند جو بایدن در زمانی که معاون رئیس‌جمهور بوده، به نفع پسرش در اوکراین از قدرت سوءاستفاده کرده است. اصالت این گزارش رد شده، اما ترامپ به آن چنگ انداخته و مدعی شده اطلاعات بیشتری درز خواهد شد. اگر واقعا چنین ادعایی درست باشد، می‌توان گفت که یک غافلگیری در اکتبر در راه است؛ فعلا البته چیزی مشخص نیست.

اشتباه در نظرسنجی‌ها

بایدن ماه‌هاست که در نظرسنجی‌ها پیش است، اما انتخابات دوره قبل نشان داد که نظرسنجی‌ها ضرورتا تصویری از واقعیت ارائه نمی‌کنند. دوره پیش نظرسنجی‌ها، آرای رأی‌دهندگان غیرتحصیلکرده سفیدپوست را به‌اندازه کافی لحاظ نکرده بودند. از قضا همین قشر حمایت زیادی از ترامپ کرد و ورق را برگرداند. مسئله دیگر تطبیق آمار رأی‌دهندگان واقعی با پیش‌بینی‌ نظرسنجی‌هاست؛ بسیاری در آمریکا به‌خصوص دمکرات‌ها، گفته‌اند با ایمیل رأی می‌دهند و در مقابل جمهوریخواهان گفته‌اند رأی با ایمیل می‌تواند زمینه‌ساز تقلب باشد. تیم ترامپ تمام تلاش خود را می‌کند تا آنجا که ممکن است در شمارش این آرا کارشکنی کند و وقفه بیندازد. در این صورت، آرای زیادی شمرده نخواهند شد و پیش‌فرض‌های نظرسنجی‌ها زیر سؤال خواهند رفت. از سوی دیگر، این احتمال هم مطرح است که عملکرد کند و ناهماهنگ در حوزه‌های رأی‌گیری، بخش نسبتا چشمگیری از جامعه آمریکا را که از آنها به‌عنوان «رأی‌دهندگان احتمالی» نام برده می‌شود، از رأی دادن منصرف کند.

دیدگاه خود را ارسال کنید

دیدگاه